Allergi over for kat, hund mv. Bogen om allergi - køb her.
Allergibogen om allergi, astma, høfeber eller eksem. Og hvis du har allergi over for pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, latex, fødevarer som æg, mælk og hvede, samt hvis du har allregi over for nikkel, parfume, kemikalier eller insekter som bi og hveps.

Dyr og allergi

Kæledyr er søde og nuttede, men de kan også give børn og voksne allergi, eksem, astma, nældefeber og forværre børneeksem

Allergi over for dyr kan give symptomer i både øjne, næse, lunger og hud.

Allergi og astma pga. dyr

Ved allergi over for dyr reagerer man på allergener i både dyrets hår, hudskæl, sved, spyt, blod, afføring og urin.

Det er altså ikke kun dyr med pels, der giver allergi, høfeber eller astma – hårløse hunde og katte spreder også dyreallergener.

Det er meget individuelt, hvor meget dyreallergen der skal til, før den enkelte reagerer med allergi, astma, eksem eller nældefeber. I Danmark er det oftest pelsdyr, vi holder som kæledyr, der giver allergi i hud, lunger eller slimhinder.

Dyr og allergi - ja eller nej?

Det er generelt en dårlig idé at anskaffe et pelsdyr, hvis bare én person i familien har allergi eller er allergidisponeret

Allergi over for én type (pels)dyr giver nemlig lettere allergi over for andre typer (pels)dyr – tal med lægen, hvis I overvejer at anskaffe jer et andet dyr.

Daglig kontakt med dyr forebygger ikke astma eller allergi over for dyr.


Læs meget mere om allergi og astma pga. dyr i den nye allergibog "Bogen om Allergi"

Send til en ven Print