Undgå allergi på ferie og til jul og andre højtider. Bogen om allergi - køb her!
Allergibog om allergi, astma, høfeber eller eksem. Og hvis du har allergi over for pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, latex, fødevarer som æg, mælk og hvede, samt hvis du har allregi over for nikkel, parfume, kemikalier eller insekter som bi og hveps.

Ferie, jul og andre højtider
- og allergi

Der er næsten ikke til at bære, hvis astma, allergi, høfeber, eksem eller fødevareallergi ødelægger ferie, fødselsdage, fester eller højtider som jul og påske


Julens dufte, mad og traditioner kan give allergisymptomer og genere følsomme luftveje og give astma. Og under ferier kan varme og høj luftfugtighed genere følsomme lunger og astma.

Ferie og allergi

Særlige forholdsregler og omhyggelig planlægning i god tid kan spare dig og din familie for de værste allergi- og astmasymptomer i ferien.

Nogle lande og nogle klimaforhold er særlig gode for de fleste mennesker med astma og andre luftvejssygdomme, fordi der her er få allergener og irritanter.

Undersøg før ferien, hvordan I kan undgå de værste allergiproblemer under ferien – snak med Astma-Allergi Danmark (tidl. Astma-Allergi Forbundet), jeres læge eller rejsebureauet.

JULE-allergi

For mange mennesker med allergi, astma og følsomme næser, øjne og lunger er den søde juletid lidt af et forhindringsløb for at undgå de særlige smags-, duft- og sanseoplevelser, der hører en traditionel dansk jul til.

Julegran og julelys afgiver partikler til luften, som kan genere øjne, næse eller lunger – især hos mennesker med astma og høfeber.

Julestjernens plantesaft kan give eksem og hos enkelte også hoste og astma.

Julemad og juleknas kan give eksem eller maveproblemer – fx nødder og mandler i julekonfekten, mælk i chokoladekalenderen eller saftige juleappelsiner.

Uanset allergi eller ej er det sund fornuft at lufte ekstra ud i julen pga. ekstra mange planter indendørs og ekstra meget madlavning og bagning.


Læs hvordan du undgår, at astma, høfeber, eksem og allergi ødelægger jul, ferie og fridage i den nye allergibog "Bogen om Allergi"- også som e-bog.

Send til en ven Print