Allergibog om allergi, astma, høfeber eller eksem. Og hvis du har allergi over for pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, latex, fødevarer som æg, mælk og hvede, samt hvis du har allregi over for nikkel, parfume, kemikalier eller insekter som bi og hveps.

Fødevareallergi

Mange danskere får symptomer af bestemte fødevarer, men det er ikke altid allergi


Mælk, æg, peanut, hvede og fisk giver en del danskere fødevareallergi, men du eller dine børn kan også reagere på nogle nødder, grøntsager og frugter, hvis I har allergi over for pollen eller latex.

Allergi, astma - eller noget helt andet?

Hvis du eller dit barn reagerer på mad, kan det skyldes allergi eller noget andet – uanset årsagen skal I undgå det, I reagerer på.

Mange tror, de har allergi

Har du mistanke om, at du eller dit barn har fødevareallergi - fx mælkeallergi - så er du ikke alene.

Faktisk tror op mod 40% af forældre til førskolebørn, at deres børn har fødevareallergi – men når børnene bliver undersøgt, har ’kun’ 7-8% af dem allergi over for fødevarer. Ofte mælkeallergi.

Og blandt voksne, der tror, de selv har fødevareallergi, er det kun tilfældet hos op til 1/3 af dem, når de bliver allergitestet. De har typisk en såkaldt ’ikke-allergisk fødevareoverfølsomhed’.

Når det er sagt, så er en hverdag med fødevarereaktioner ekstra bøvlet – uanset om årsagen er allergi eller ej.

Fødevarer kan give fødevareallergi, krydsreaktioner, nældefeber, astma og anafylaksi.


Læs om forskellen på fødevareallergi og fødevareoverfølsomhed - og hvordan du undgår begge dele - i Danmarks mest populære allergibog - også som e-bog.

  
Indkøbskurv: 0 varer tilføjet
Send til en ven Print