Undgå husstøvmider og få mindre astma, allergi og høfeber. Bogen om allergi - køb her!
Allergibog om allergi, astma, høfeber eller eksem. Og hvis du har allergi over for pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, latex, fødevarer som æg, mælk og hvede, samt hvis du har allregi over for nikkel, parfume, kemikalier eller insekter som bi og hveps.

Husstøvmider og allergi, astma og høfeber

Er du tæt i næsen, eller hoster og nyser du, når du ligger i sengen, eller når du reder sengen? Eller har dine børn det sådan?

Så kan husstøvmider være årsagen – og risikoen er ekstra stor, hvis I i forvejen har allergi, astma eller høfeber.

Tegn på allergi over for husstøvmider

Husstøvmider kan give astma, høfeber og nældefeber.

Et godt tegn på husstøvmideallergi er, at dine symptomer forsvinder eller bliver markant mindre, hvis du får ny madras, rullemadras dyne og pude – eller lige efter, du har vasket dyne, pude og rullemadras på 60 grader celsius og luftet grundigt ud.

Forebyg husstøvmideallergi

Det er svært at slippe helt for husstøvmider. Men har I allerede en i familien med husstøvmideallergi, eller vil du bare gerne mindske antallet af mider, så er det sund fornuft at:

  • begrænse mængden af husstøvmider især i jeres senge.
  • gøre husstøvmidernes levevilkår så dårlige som muligt, så de ikke formerer sig.

Kodeordene er udluftning, opvarmning, fornuftig indretning og vask ved 60°C, evt. en ny madras.

Allergi-overtræk

Nogle kan også have glæde af et husstøvmidetæt overtræk, hvis de har fået lægediagnosticeret husstøvmideallergien, og lægen vurderer, at et overtræk kan hjælpe med til at give færre symptomer.


Læs meget mere om allergi over for husstøvmider i den største og anmelderroste allergibog "Bogen om Allergi" - også som e-bog.

Send til en ven Print