Allergibogen om allergi, astma, høfeber eller eksem. Og hvis du har allergi over for pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, latex, fødevarer som æg, mælk og hvede, samt hvis du har allregi over for nikkel, parfume, kemikalier eller insekter som bi og hveps.

Institutioner og skoler

"Bogen om allergi" er anbefalet af førende danske allergilæger - og fås både som trykt bog og e-bog


”Bogen om Allergi” beskriver fakta, symptomer, diagnose, forebyggelse og fremtid omkring alle typer allergi. Allergibogen har samlet alle videskabelige råd og sund-fornuft-tips, hvad fx dagpleje, vuggestuer, børnehaver, skoler og videregående uddannelsessteder kan gøre for at allergi fylder mindst muligt hos børnene, eleverne og de studerende.

Bogen kan også bruges i undervisningen. Og så giver bogen værdifuld viden til elever og studerende om de allergi-risikofyldte job som frisør, bager, rengøringsmedarbejder, metalarbejder og job i social- og sundhedsvæsnet.

Og så har bogen et stort kapitel om "Job og Uddannelse", målrettet studievejledere og større elever med allergi.

Den fysiske bog kan I skrive i og låne ud. E-udgaven (PDF) kan I nemt have med alle steder, hvis i lægger den på en smartphone, pad eller pc.

Bogen kan fx give skole- og institutionsansatte den faglige ballast, der er nødvendig, når man skal i dialog med forældre omkring deres allergibarn.

Fx hvis:

 • et barn altid nyser eller hoster, når barnet sidder ved siden af et bestemt barn og/eller et bestemt sted i børnehaven eller skolen.
 • forældre beder institutionen/skolen om at tage særlige hensyn til deres barn ifbm. allergi.
 • I som fagfolk ønsker konkret viden om fødevareallergi og specifikke fødevareallergener.
 • I skal have gjort hovedrent eller renoveret - så giver bogen råd til et allergivenligt indeklima.
 • vaskeråd til puder, dyner, bamser og legetøj – så husstøvmider dør og ikke generer følsomme børn.
 • valg af dyr i institution eller skolen, hvor der er børn med allergi over for dyr.
 • tips til at opdage (og fjerne) skimmelsvampe – både før og efter, at de giver symptomer hos børn og ansatte.
 • der er også gode råd i forbindelse med jul, fastelavn og påske – vedr. fx gran og stearinlys, fastelavnssminke og eksem samt om påskegrene indendørs.
 • smøreråd, hvis eksembørn skal have lindret deres kløse i institutionen – eller smøring er et led i forebyggelsen af eksemet.
 • eksempler på, hvordan stress som fx mobning, skilsmisse mv. kan forværre et barns eksem eller astma – og hvad man kan gøre ved det.
 • store skolebørn skal til at vælge uddannelse - her er deres allergifortid et vigtigt parameter.
 • beskriver siderne ”myter og virkelighed” de 16 mest sejlivede myter om allergi – og giver fakta.

Et fagpanel af 10 førende danske allergieksperter sikrer, at det faglige er korrekt - samtidig med at bogen er skrevet i et helt ’almindeligt sprog’ og indeholder over 250 fotos.

BESTIL

Betaler du med DK-kort, så bestil ved at lægge bogen/bøgerne i indkøbskurven øverst i højre spalte - hhv. fysisk bog eller e-bog.

Betaler du via EAN-nr.,så kontakt forlaget på 4050 3868 eller send din bestilling på mail.

Mange fordele ved at købe bøger i forlagets webshop - fx dag-til-dag-levering.
Send til en ven Print